Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Fructele Absenţei. Surâsuri şi exorcizări

      Fructele Absenţei. Surâsuri şi exorcizări

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2012
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      144
      ISBN:
      9789736455278
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Cumpărat des împreună cu:
      Descriere

      Scrisul şi iubirea sunt fructele Absenţei. Nu ale singurătăţii. Absenţa şi singurătatea nu se confundă. Absenţa e antidotul singurătăţii. Pentru că e chiar absolutul ei.

       

      Singurul viciu de care nu mă pot debarasa este viaţa însăşi. Celelalte depind de circumstanţe. Se schimbă peisajul, se schimbă şi viciul; circumstanţa trece, viciul dispare. Dar, în fond şi la urma urmei, viaţa nu e şi ea tot o circumstanţă?


      Copiii mei sunt dovada existenţei lui Dumnezeu, a frumuseţii şi bunătăţii acestei creaţii în pofida răului care-i va da târcoale până la sfârşitul veacurilor. Nu vorbesc ca părinte, ci ca fiinţă simţitoare şi gânditoare. Nu găsesc alt argument mai evident, mai concret, mai puternic pentru a dovedi (în chip subiectiv-mistic) existenţa Principiului divin decât bucuria pură şi gratuitatea pe care o degajă sufletul unui copil.

      Cristian Bădiliţă

       

      Cartea aceasta este muşcătura cu care pe vremuri se încercau monedele dacă sunt sau nu de aur. Mă bucur că a scris-o Cristian Bădiliţă. Regret că nu am scris-o eu.

      Alex. Ştefănescu

       

      În literele româneşti, Cristian Bădiliţă este singur; nu singular, nu singuratic – singur. Într-un „război cu toată lumea” (mai mult decât un Eugen Ionescu, ce nu era un erudit polemizând cu cărturari pedanţi, dar aproximativi, perdanţi, dar plini de dumnealor), sub platoşa-i ţepoasă se ascunde o nevinovăţie de copil atras de „insolenţe îngereşti”, o nostalgie a candorilor pierdute, o bravură a sincerităţii fără bavură, nici bravadă, o imprudenţă nebunească, un duh adesea nebunatic şi-o inimă nepervertită, înlăcrimată, dar voioasă.

      Şerban Foarţă

      Frate al lui Iov şi al lui Nastratin Hogea, magicianul-poet Cristian Bădiliţă ne plonjează în interstiţiul lumii: între tragedie și deriziune, între credinţă și erezie, între absurd și evidenţa absolută.

      Basarab Nicolescu

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.