În Furie palpită o energie epică uimitoare, născută din comedia cea mai neagră, lipsită de orice urmă de compasiune, dintr-o tulburătoare analiză a abisului firii umane și dintr-o copleșitoare poveste de dragoste.
Profesorul Malik Solanka, protagonistul romanului Furie, istoric al ideilor şi plăsmuitor de păpuşi de renume mondial, decide într‑o zi să‑şi abandoneze viaţa şi familia de la Londra, fără nici o explicaţie, şi să evadeze la New York. Solanka simte în taină o furie nimicitoare îndreptată împotriva tuturor şi se teme că îi va scăpa la un moment dat de sub control, întorcîndu‑se împotriva celor dragi. Soseşte la New York într‑o epocă de aur a consumului, cînd America se află în culmea bogăţiei şi puterii ei, şi încearcă să se piardă pe sine în efervescenţa vieţii din jur. Însă, oriunde merge, îl întîmpină aceeaşi furie. Undeva în oraş, un ucigaş în serie începe să facă victime printre fetele frumoase şi stilate din mediul exclusivist al celor bogaţi, iar crimele par să coincidă în mod ciudat cu anumite episoade de amnezie prin care trece profesorul Solanka.
„Ca toate poveștile frumoase, Furie are și ea o morală, pentru care Rushdie explorează subiecte dificile, aducînd în discuție rasa sau clasa personajelor sale. Celebrul scriitor ne ajută să vedem viața americană prin ochii unui vizitator: dintr-odată, impresia pe care o avem despre noi se schimbă irevocabil.” (Houston Chronicle)
„Furia lui Rushdie e precum un cocktail Molotov, al cărui efect fulminant amestecă totul într-un bricolaj erudit și sentimental, absurd și totuși dintre cele mai obișnuite.” (Pittsburgh Post-Gazette)
„Rushdie simte și descrie pulsul vieții din America de parcă și-ar fi trăit toată viața printre americani. Puțini dintre cei ce au încercat au ajuns la o imagine atît de contradictorie – comică și supărătoare în același timp – a societății contemporane.” (The Tampa Tribune & The Tampa Times)