Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Gaetano Donizetti

      Gaetano Donizetti

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2013
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      240
      Colectie:
      ISBN:
      9789733033585
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Gaetano Donizetti este o legenda cu un singur personaj si doua destine. Lumina geniului l-a ajutat sa calatoreasca pe calea liricii, inspirandu-l in crearea operelor sale. Drumul existentei insa l-a obligat sa sufere, intampinand mereu oprelisti in infiriparea unei vieti de familie, condamnandu-l sa piarda fiintele dragi. Confruntarea acestor destine este tragica, si nimeni, in afara celor ce ii cerceteaza creatiile si afla cum le-a zamislit, patimind, nu o poate sti.

      A cunoscut lumea sentimentelor, si le-a exprimat in superbe creatii; a cautat rosturile tragice si momentele de aventuri vesele, dialogand cu impresari, directori de teatre, interpreti si public; a fost inconjurat de interpreti, unii lansati in cariera cu sprijinul sau, altii daruiti cu roluri faimoase. Insa gloria lui nu a fost intotdeauna favorabila unei cunoasteri imediate a celor peste saptezeci de opere compuse, a caror revelatie a fost uneori tarzie.

      Autorul acestei monografii a cautat sa-i cunoasca realizarile, inlocuind ignoranta cu efortul de identificare a valorilor din seria multitudinii de titluri ce au meritat aplauzele spectatorilor. Ce a urmat dupa plecarea sa grabnica in „marele Dincolo”? Doar preluarea amintirii operelor sale, cu pagini de muzica nemuritoare, de neuitat. Intr-adevar, Gaetano Donizetti este un nume pentru eternitate, iar aceasta scriere lumineaza calea prin care il urmam, cu inima si gandul, in lumea liricii.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.