Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Gemenii in Evul Mediu
      Gemenii in Evul Mediu

      Gemenii in Evul Mediu

      Probleme filosofice, medicale si teologice
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2020
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      296
      ISBN:
      9789734680870
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      În cercetările actuale, gemenii oferă un punct de vedere privilegiat în încercarea de a trasa o linie de demarcaţie între ceea ce depinde de „natură”, de patrimoniul genetic, şi ceea ce derivă din condiţiile de mediu şi socioculturale. Încă din Evul Mediu gemenii au atras însă atenţia medicilor şi magiştrilor, care i-au folosit pentru a-şi verifica propriile modele teoretice. Volumul trece în revistă dezbaterile medievale pe tema gemenilor, în care se intersectează instanţe epistemologice diferite: medicale, morale, filosofice şi teologice. Gemenii le permit medievalilor nu doar să regîndească teoriile despre generarea umană moştenite de la lumea greco-romană, ci și să evalueze pretenţiile ştiinţifice ale unor discipline ca fiziognomonia sau astrologia, să analizeze modul în care harul diferențiază natura și să testeze (mai ales prin intermediul teratologiei şi al cazurilor de gemeni siamezi) o serie de ipoteze despre irepetabilitatea complexiunii, despre unicitatea sau pluralitatea compusului uman şi despre constituirea identităţii individuale.

      Sumar:

      Despre originile teoriilor medievale: gemenii în tradiţia filosofică şi medicală antică • Gemenii în medicina şi filosofia medievală • Origine comună, destine diferite: gemenii în gîndirea lui Augustin • Monstra şi peccata: gemenii siamezi şi teratologia medievală • Limitele identităţii: gemenii siamezi în disputele scolastice

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.