Această carte se adresează în special celor care practică sau aspiră să practice agricultura ecologică pe suprafețe restrânse – grădinari și mici fermieri care înțeleg că, în contextul actual marcat de scumpirea energiei, schimbările climatice, pierderea biodiversității și adâncirea inegalităților sociale, un nou model agricol nu este doar dorit, ci cu adevărat necesar.
Jean-Martin Fortier pledează pentru o agricultură artizanală, ecologică și comunitară, care poate deveni o soluție viabilă pentru viitorul hranei și al societății. El subliniază că acum este momentul să regândim economia astfel încât să servească interesele oamenilor, dar și să respecte echilibrul fragil al ecosistemelor naturale.
Speranța autorului este ca acest manual să contribuie la apariția unui nou val de tineri agricultori, dornici să cultive legume și să hrănească comunitățile cu alimente sănătoase.
Recomandările lui Jean-Martin Fortier se adresează celor care doresc să trăiască din agricultura ecologică și să devină producători de legume cu normă întreagă. Astfel de proiecte se pot realiza la fel de bine în oraș sau la periferie, dată fiind suprafața mică necesară unor astfel de grădini.
