Anamaria Gherasim și Electra Radu au pregătit acest proiect minunat .
Pentru Anamaria există atâtea legături cu orașul nostru și noi , cei de aici , ne dorim să o reîntâlnim sau să o cunoaștem prin această ipostază!
De-altfel, cu mândrie, descoperim coperta, care este din Dobrogea. Firesc, nu?
Prin acest parteneriat, se creează o simbioză perfectă între imagine și text.
Anamaria Gherasim ne propune fotografiile de ansamblu cu peisaje din România sau pe cele de detaliu cu un coloristic vibrant. Astfel că, admirăm: flori, natură, cadre de imagini , totul ca o simfonie debordantă a sufletului în fața mirajului naturii. Se exprimă precum sufletul ei într-un stil optimist, curios, în permanentă explorare și uimire pentru ceea ce oferă România. Prin urmare , ești acaparat de frumusețe și uiți imperfecțiunile țării noastre. Exclamăm, așa cum a fost în trecut un motto de promovare turistică: „România, mereu surprinzătoare!”
Electra Radu aduce , în schimb prin contrapondere, metafora concisă a poeziei japoneze Haiku. Cele trei versuri cu respectarea șirului de silabe (cinci, șapte, cinci) echilibrează efuziunea culorii sau dimpotrivă te îndeamnă la meditație, la profunzime exprimată liric. Este minimalism sau dimpotrivă adevărata putere a acestui stil liric de a cuprinde în cuvinte puține rostul unei imagini sau al unei călătorii poetice către visare?
Fiecare în parte aveți un răspuns. Categoric este un proiect interesant, care aduce provocare prin colaborarea celor două creatoare! Rezultatul este inedit reliefat prin cartea „Haiku-ul japonez în fotografii românești”.
Fotografia cu cele mai frumoase lalele este transpusă în haiku, astfel:
„Tijele drepte
O verticalitate
De roz si verde” .