Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Hans Bergel - Privind mereu spre Romania

      Hans Bergel - Privind mereu spre Romania

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2023
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      216
      ISBN:
      6422917000920
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Fundația Culturală Memoria și Editura Mega au onoarea să îl omagieze editorial pe Hans Bergel (1925 – 2022) prin apariția acestui volum realizat de Cosmin Budeancă.

      Un volum-omagiu lui Hans Bergel, la un an de la plecarea dintre noi
      La 26 februarie 2022 Hans Bergel, cunoscut prozator, eseist, poet, traducător, publicist și militant pentru drepturile etnicilor germani din Romania comunistă a plecat din această lume.
      Ca un omagiu, Editura Fundației Culturale Memoria și Editura Mega din Cluj-Napoca au publicat lucrarea Hans Bergel. Privind mereu spre România, de Cosmin Budeancă. Volumul conține un studiu biografic despre Hans Bergel și familia lui bazat pe documente din arhiva CNSAS, precum și transcrierea unui amplu interviu realizat de Cosmin Budeancă la 7 septembrie 2012. Cei interesați pot asculta interviul prin accesarea unui cod QR sau a unei adrese web disponibile în interiorul cărții.
      Lucrarea este prefațată de Florian Kührer-Wielach (directorul IKGS München), are o postfață de Ana Blandiana și a apărut cu sprijinul Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) și a Asociației Mioritics.
      Hans Bergel s-a născut la 26 iulie 1925 în Râșnov. A publicat peste 50 de volume de autor, peste 70 ca și coautor și numeroase articole de presă. În România a fost activ în rezistența anticomunistă din anii ’50, a lucrat în presă, a fost arestat de trei ori, condamnat în 1959 la 15 ani de muncă silnică în „Procesul scriitorilor germani” (a executat 3 ani și 4 luni, după care a primit domiciliu obligatoriu în Bărăgan). În 1968 a plecat în Germania a militat intens pentru ca germanii din România să poată emigra.
      Cetățean de onoare al municipiului Brașov (1996), al orașului natal, Râșnov (2012), Doctor Honoris Causa al Universității din București (2001) și a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de ofițer (2009).
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.