Structura manualului:
- Manualul tipărit este împărțit 6 unități de învățare, prezentate sub forma unor lecții de predare, recapitulare, evaluare.
- Varianta digitală pune accent pe elementele multimedia (animate, interactive) și îl ajută pe elev să aibă o experiență de învățare complexă, potrivită vârstei.
- Manualul digital include 44 de imagini, 27 de animații și filme și 12 jocuri, exerciții, rezolvări de probleme.
- Imaginile pot fi folosite drept suport în predare sau în activități efectuate în clasă, contribuind în felul acesta la înțelegerea conținutului prezentat. Filmele și animațiile sunt destinate procesului de predare-învăţare desfăşurat la clasă şi acasă și abordează aspecte teoretice pe care elevii le vor înțelege mai ușor.
- Jocurile îl ajută pe elev să aplice cunoștințele în contexte diferite, stimulând învățarea prin joc.
- Lecțiile sunt construite pe baza unor exemple practice, relevante pentru experiența de viață a elevului.
- contine 349 de activitati si exercitii.
Fiecare lecție este împărtiță în momente de învățare și mini-secțiuni suplimentare:
- Amintește-ți – face referire la concepte/noțiuni studiate în anii anteriori punându-le într-un context ludic/interdisciplinar/din viața cotidiană a copilului.
- Din experiența ta – face referire la concepte/noțiuni practice, din viața elevului, la care se face apel pentru a adauga noi informații în legatură cu cele pe care elevul le întâlnește în viața de zi cu zi.
- Observă și descoperă – o serie de exerciții/situații problematice, din care elevul sa desprindă/gaseasca informația nouă, printr-un efort personal.
- Important – prezinta informația nouă (idei, definitii etc.) concis, cât se poate de vizual și cu exemple, astfel încât să fie ușor înțeles și reținut de către elev.
- Exersează – solicită elevului să aplice ceea ce a învățat.
- Informează-te! – solicită elevului să caute mai multe informații referitoare la o noțiune mai complexă.