Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Intre timp. Amintiri din casa Cezarului

      Intre timp. Amintiri din casa Cezarului

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2017
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      192
      Colectie:
      ISBN:
      9786063321801
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 20cm
      Descriere

      Între timp ar putea fi complementul circumstanţial cel mai potrivit al verbului a cunoaşte ori de câte ori locul reflecţiei tinde să se situeze la egală distanţă de timpul întrupării şi de timpul parusiei, mai precis la intersecţia dintre timpul înţeles ca prilej şi cel trăit ca împrejurare. Sunt adunate în această carte toate firimiturile (analecta) care au căzut sub masa istoriei politice a anilor 2012–2016 în dreptul locului în care s-a întâmplat ca autorul să fie aşezat, cu speranţa că aceste amintiri şi însemnări ar putea desena o posibilă hartă a locurilor în care experienţa prezentului ar avea darul de a se preface în istorie.

      Încurajat de un exemplu din vechime (Filipeni 4:21), autorul a locuit o vreme în casa Cezarului, nădăjduind că proximitatea puterii nu-i va anula condiţia de discipol. Cezarul timpurilor moderne este cetăţeanul. Într-o democraţie liberală, politica – cu instituţiile, regulile, practicile şi personalul ei – este casa comună a cetăţenilor. Casă pe care o cesionează politicienilor. Autorul a fost o perioadă unul dintre aceştia, fiind mereu conştient că riscul pe care şi-l asumă implicit orice suveran care îşi dă casa în grija unui intendent este acela de a fi detronat şi evacuat. S-a simţit de aceea dator să raporteze în această carte, aşa cum le-a păstrat în memorie, intrigile şi abuzurile la care Rousseau îi cerea cetăţeanului să fie atent atunci când îşi încredinţează altora libertatea.

      Daniel Barbu este doctor în istorie, în filosofie și în teologie. Profesor de știinţă politică la Universitatea din București, unde a fondat în 1995 Facultatea de Știinţe Politice. A fost profesor invitat la University of Pittsburgh, Pa., École des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris), Central European University (Budapesta), Institut d’Études Politiques din Bordeaux și Institut d’Études Politiques din Aix-en-Provence. A publicat douăsprezece cărţi, printre care Byzance, Rome et les Roumains. Essais sur la production politique de la foi au Moyen Âge (1998), O arheologie constituţională românească. Studii și documente (2000), Bizanţ contra Bizanţ. Explorări în cultura politică românească (2001), Politica pentru barbari (2005), Die abwesende Republik (2009), Indistincţia. O cronică a sfârșitului politicii românești (2010), Au cetăţenii suflet? O teologie politică a societăţilor post-seculare (2016). A fost ministru al culturii (2012–2013) și membru al Senatului României.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.