Din punct de vedere juridic, lucrarea realizeaza o ampla analiza a regimului avortului in lumina noului Cod penal (Legea nr. 286/2009), avandu-se in vedere și evoluția istorica a reglementarilor privind avortul din Romania. De asemenea, lucrarea conține o vasta incursiune in dreptul comparat, precum și referiri la reglementarile existente la nivel european și internațional cu incidența in materia intreruperii cursului sarcinii.
Studiul de fața interfereaza cu domeniul medico-legal prin informațiile pe care le ofera cu privire la aspectele de ordin medical specifice avortului, care sunt prezentate din punctul de vedere al semnificației lor juridice. De asemenea, cei interesați vor gasi in aceasta lucrare aspecte privind raspunderea medicilor pentru fapte ce țin de implicarea lor in dinamica raporturilor referitoare la intreruperea cursului sarcinii, dar și repere teologice, etice și filosofice.
Aspectele teologice, care sunt expuse intr-o maniera comparativa, impreuna cu elementele etice și filosofice prezentate de autoare, reușesc sa contureze o imagine coerenta a modului in care intreruperea cursului sarcinii este privita in societatea contemporana. Lucrarea se remarca prin multitudinea și claritatea informațiilor oferite, ceea ce o face utila atat pentru teoreticieni și practicieni, cat și pentru studenți.