Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Jurisdictia raporturilor de munca

      Jurisdictia raporturilor de munca

      Legislatie, doctrina, jurisprudenta
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2021
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      1036
      Colectie:
      ISBN:
      9786063908989
      Dimensiuni: l: 16cm | H: 23cm
      Descriere

      Jurisdicția raporturilor de muncă este o jurisdicție specială; ea este guvernată atât de norme specifice, cât și de norme generale și comune procesului civil.

      Simbioza dintre cele două categorii de norme este ilustrată de prevederile art. 275 C. mun. și art. 216 din Legea dialogului social nr. 62/2011, conform cărora dispozițiile referitoare la soluționarea conflictelor de muncă se completează cu cele ale Codului de procedură civilă.

      De asemenea, potrivit art. 2 C. pr. civ., dispozițiile sale „constituie procedura de drept comun în materie civilă”; ele „se aplică și în alte materii, în măsura în care legile care le reglementează nu cuprind dispoziții contrare”. Este, desigur, și cazul soluționării conflictelor rezultate din raporturile de muncă.

      Lucrarea de față a fost elaborată pe baza unei bogate bibliografii – tratate, cursuri, monografii, studii de dreptul muncii, de drept administrativ, de drept civil și de drept procesual civil –, autorii acestora fiind cei mai importanți doctrinari și practicieni din țară. De asemenea, am beneficiat de experiența noastră didactică și practică în domeniul relațiilor de muncă/serviciu.

      Am urmărit astfel să oferim tuturor celor interesați – practicieni (manageri specialiști în resurse umane, consilieri juridici, magistrați, avocați), teoreticieni (cadre didactice), dar și studenți, masteranzi, doctoranzi etc. – un instrument util, eficient și actual în activitatea lor, respectiv un material de studiu și reflecție.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.