Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Jurnal de scriitor
      Jurnal de scriitor

      Jurnal de scriitor

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2008
      Editura:
      Tip copertă:
      Hardcover
      Nr Pag:
      1296
      Țara de origine:
      Rusia
      Limba Original:
      Rusa
      Titlu Original:
      Polnoe sobranie socinenii v tridtati tomah
      Editia:
      a III-a
      ISBN:
      9789734609789
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 5.5cm | 1145g
      Descriere

      Studiu introductiv de Sorina Balanescu

      "Jurnal de scriitor nu este numai jurnal intim ori autobiografic, opera memorialistica ori roman autobiografic. Nu e nici antijurnal sau pseudojurnal. Este, pur si simplu, jurnalism de o factura care topeste distinctiile dintre persoana intii a diaristului, care se vorbeste pe sine pentru sine, persoana autorului de jurnal al plamadirii unor romane, jurnalul retinind crimpeie de experienta creatoare, si persoana a treia a naratorului, careia i se datoreaza povestea in forma elaborata deja, naratiunea definitiva. Trebuie sa fii Dostoievski pentru ca sa impaci, dialogic, specii altminteri incompatibile, punindu-le sub autoritatea capricioasa a mono-jurnalului despre sine si despre altii, dar mai cu seama despre sine ca instanta morala, nesigura de adevarul ei." (Sorina Balanescu)

      "In fiece numar de gazeta intilniti relatari despre intimplari dintre cele mai ciudate. Pentru scriitorii nostri aceste intimplari sint fantastice, iar Domniile Lor nici nu le vor lua in seama, in timp ce ele sint realitatea insasi, fiindca sint intimplari aievea. Cine sa le observe, sa le desluseasca si sa le inregistreze? Intimplarile se consuma clipa de clipa, zi de zi, si nu constituie exceptii. Toata realitatea trece pe sub nasul nostru." (F.M. Dostoievski)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.