Volumul se prezintă în 240 de pagini fiind redactat în limba franceză, adresându-se la fel de bine specialiștilor cât și marelui public.
Din păcate Corneille și Racine, după cunoștințele noastre niciodată nu au fost prezenți în monografie redactată în franceză și consacrată imperiului Titus. La fel cum psihologia colectivă sau mentalitățile actorilor politicoculturale ale vremii, influențează o întreagă epocă, pe cât de mult posibil.
Cititorii vor decide dacăautorul a fost capabiprin redarea sa, să suscite interesul cititorilor, astfel efortul strădaniei să merite, pe termen îndelungat. Autorul a utilizat textul literar antic, editat de „Collection delUniversites de France” publicat de societateediturii„Les Belles Lettres“.Referințele au fostfăcutecuajutorulabrevierilornumelor si autorilorantici, si a titluriloroperelorpropuse de dictionarele BAILY și GAFFIOT. Întimp ceinscripțiileșimonedele, au fostfăcutecuprivilegiulabrevierileactuale.
Titus este cel mai enigmatic, esential mentecel mai misterios dintre principii Romei, în timpul primelor două secole după Cristos. Prevăzut cu un caracter vulcanic, ardent, impetuos, avid de plăcerile existenței, de bucuria de viață, Titus a reușit să țină totul sub propiul său control.