Iata un nou volum al unor importante „dezvaluiri” oferite publicului de dl Alecu Marciuc (cunoscut ziarist și reputat realizator de emisiuni radiofonice in cadrul Radio Romania), volumul 2 care, de asemenea, este nu numai atragator ca tematica, dar este chiar necesar a fi citit de majoritatea categoriilor de cititori: redand obiectiv – fara alunecari in senzațional – variate manifestari stranii in spațiul terestrul al „trimișilor” unor civilizații galactice. Aduce noi clarificari in numeroase „mari intrebari ramase fara raspuns”. Și stimuleaza noi deschideri in vastul, orizont al cunoașterilor moderne și insași in gandirea fiecarui cititor.
Cartea „La hotarele posibilului – 2”, pe care ne-o ofera astazi spre lectura dl Alecu Marciuc, un om de radio și jurnalist cu o vasta experiența in presa romaneasca, este cel de-al doilea volum al unei fascinante incursiuni pe taramul misterios și incitant al paranormalului, ce invaluie problematica aferenta Fenomenului OZN. Acest al doilea volum, dupa cum ne precizeaza chiar autorul, este parte a unui proiect ce iși propune sa mai includa, in viitorul apropiat, cel puțin și un volum 3.
Revenind asupra prezentului volum, acesta cuprinde materiale din presa scrisa, publicate in ziarele „Lumea misterelor”, „Independent” și „Independența Romaniei – independența prin cultura”, cat și pe lungimile de unde ale posturilor de radio Antena Bucureștilor (azi București FM) și Radio Romania Internațional. Intre paginile sale poate fi regasita o varietate de cazuri ce implica Fenomenul OZN, care au ținut de-a lungul timpului capatul de afiș al publicațiilor de profil din intreaga lume. Prin urmare, impatimiții domeniului, dincolo de analizele de detaliu pe care autorul le expune cu privire la fiecare caz in parte pe care il evoca, aducand in discuție atat aspecte intens mediatizate de presa in timp, cat și elemente mai puțin cunoscute publicului larg, pot descoperi in cartea de fața și un monitor fidel al evoluției Fenomenului OZN, care vine și indexeaza atat formele și incidența cazurilor care implica apariția și manifestarea OZN-urilor, cat și felul in care a evoluat cercetarea și abordarea fenomenului ca atare in cercurile de specialitate și de pasionați ai domeniului.
Indiferent de controversele pe care le ridica problematica OZN, citandu-l pe autor, consideram ca dincolo de caracterul verosimil sau nu al cazurilor și ipotezelor prezentate, ele trebuie sa ajunga in atenția publicului pentru a fi cunoscute. Iar din acest punct de vedere, cartea de fața iși face din plin datoria de a supune atenției publicului cazuistica și evoluțiile asociate Fenomenului OZN, de o maniera care indeamna la reflecție și analiza.
Mihai-Bogdan MARIAN