Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      La portile imparatiei

      La portile imparatiei

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2016
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      250
      ISBN:
      9786068260891
      Dimensiuni: l: 11.5cm | H: 16.5cm
      Descriere

      O parte dintre noi au trăit vremuri grele pe care uneori le mai visăm, le povestim sau despre care scriem încă, fără patima cumplită care i-a cuprins pe profitorii de atunci, care și astăzi ne fac rău, și chiar mai rău decât „pe vremea aceea”, cum se zice. E drept că noi am prevăzut-o într-un fel sau altul, spunând-o celor care se-ncumetau să ne asculte, fără pretenția, Doamne, ferește!, de a ne considera și disidenți, cum o făcură cei menționați mai sus.


      Previziunile noastre s-au bazat pe o anume cunoaștere a mersului istoriei, care, cum se știe, se tot repetă, cu mici deosebiri, firește. Oricum, ceva cunoștințe de economie politică nu ne strică nici în zilele noastre, pentru a ne da seama de jocul frecvent al trecerii de la economia politică la politica economică și, mai ales, al trecerilor de la un sistem sau orânduire economică la alta și invers, cum le-am trăit noi: de la capitalism la socialism și viceversa.

      Ca un fel de ciudățenie, au rămas considerațiunile despre noul eon sau noua eră (New Age) ale filosofului din Lancrăm, mai ales că acestea s-au realizat abia după căderea comunismului, pe care n-o mai prevăzuse Blaga.

      Alexandru Surdu
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.