Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Literatura polona
      Literatura polona
      Literatura polona
      Literatura polona
      Literatura polona

      Literatura polona

      Reflectii critice
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2023
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      312
      ISBN:
      9786060235002
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Constantin Geambașu (n. 1948) a absolvit Facultatea de Filologie Polonă a Universității din Varșovia în anul 1971. A predat aproape cinci decenii cursuri de limba, cultura și literatura polonă la Catedra de Filologie Slavă a Universității din București (1971-2016). A fost lector de limba și literatura română la Universitatea „Kiment Ohridski” din Sofia și la Universitatea Iagiellonă din Cracovia.

      Paralel cu activitatea didactică și de cercetare (literatură comparată, imagologie, teoria şi practica traducerii, stilistică şi lexicologie) a acordat o atenție deosebită traducerilor (a tradus peste 80 de volume: eseuri, proză, poezie, filosofie etc.). Pentru promovarea sistematică a literaturii şi culturii polone în România, Universitatea Iagiellonă i-a acordat în anul 2022 titlul de Doctor Honoris Causa. În același an, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național din Polonia i-a decernat Medalia Gloria Artis.

      'Volumul de față cuprinde studii și articole consacrate celor mai importanți poeți și prozatori polonezi de-a lungul timpului, de la Renaștere până la perioada modernă și postmodernă. Succesiunea cronologică a reflecțiilor critice permite înțelegerea specificului diferitelor perioade literare și pune în evidență totodată o anumită dinamică a procesului literar polonez.

      De fiecare dată, am avut în vedere scoaterea în relief a unor trăsături esențiale ale fiecărei opere analizate (idei și motive dominante, structuri narative și poetice). Această carte oferă o imagine reprezentativă asupra literaturii polone în context european, fiind totodată un important instrument didactic, destinat studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la secțiile de filologie, precum și celor interesați de cultura și literatura polonă.'

      Constantin Geambașu

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.