Al cincilea volum din seria Vlad Lupu
Deznodamantul dramatic al anchetei lui Vlad Lupu, arheologul enigmatic care se incapataneaza sa dezgroape – uneori la propriu – scheletele unui trecut cumplit, e povestit pe cele doua voci pe care nu le-am auzit pana acum: Corina, femeia misterioasa care ii intervieveaza pe fostii membri ai grupului de umor absurd Parazitul prietenos, si Pedro Alvarez, zis Groucho Valvarez, argentinianul refugiat in Romania.
Vlad Lupu traieste. Inca. E constient ca-l asteapta confruntarea finala cu dusmanul de moarte al grupului, cel care in tinerete i-a facut sa treaca prin ororile sistemului de reeducare, pe el in mod special, si a condus la destramarea grupului. In timp ce Vlad aranjeaza piesele pentru inclestarea de pe urma, Corina face o descoperire care va zgudui intreaga istorie a Parazitului.
Un roman care te tine cu sufletul la gura, din care nu lipsesc dedublarea, rasturnarile de situatie, trairile intense si, nu in ultimul rand, umorul, scris de unul dintre cei mai rafinati autori romani de mystery & thriller.
CAIUS DOBRESCU, n. 1966 la Brasov. Volume publicate: POEZIE: 1991– »Pauza de respiratie«, poezii, impreuna cu Andrei Bodiu, Simona Popescu si Marius Oprea; 1994 – »Efebia«, poezii; 1994 – »Spalindu-mi ciorapii«; 1998 – »Deadeva«; 2006 – Ode an die freie Unternehmung, Ottensheim, Edition Thanhäuser (pentru care a primit in 2009, impreuna cu traducatorul in germana, Gerhardt Csejka, premiul orasului Münster pentru poezie europeana); 2009 – »Oda liberei intreprinderi«; ROMAN: 1994 – »Balamuc sau pionierii spatiului«; 2007 – »Teza de doctorat«; 2010 – »Euromorphotikon«, roman in versuri; 2011 – »Minoic«; ESEU: 1998 – »Modernitatea ultima«, eseuri; 2001 – »Inamicul impersonal«, eseuri; 2001 – »Semizei si rentieri. Despre imaginarul burgheziei moderne«; 2004 – »Mihai Eminescu. Monografie«; 2013 – »Placerea de a gindi«.
A fost Fulbright Fellow la Universitatea din Chicago. Este profesor de teoria literaturii la Universitatea Bucuresti.