“Cu mort după om, poezia actuală se îndepărtează tot mai mult de zona deja saturată a exhibării intimităţilor, a trupului biografic şi a autoficţiunilor versificate. Obiectivarea discursului, adoptarea unei perspective extime, deschiderea spre cultural şi social în defavoarea modei sondării fondului traumatic aşa-zis individual singularizează acest volum de „ a-poezie” şi îi conferă acea forţă care doar din singurătate poate irumpe.
Subtil teoretizantă şi deseori imnică, autosubversivă şi autosubminantă, polemică în subteranele ei şi ironică în literaritatea ei, îndreptată împotriva a tot ceea ce s-ar putea structura ca ideologie, mort după om vorbeşte, în fond, despre alienarea pe care omul a trăit-o încercând să se supună ideii de om.”
(Teodor Dună)
***
Vasile Mihalache
(n. 1985, Bucureşti) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, un masterat în teoria literaturii şi din 2012 este doctor în filologie.
În 2011 a urmat un stagiu de cercetare la Leiden Universiteit, după ce anterior fusese, timp de doi ani, profesor de română la un liceu din Capitală.
Din 2013 este coeditor al revistei de teorie şi studii culturale Post/h/um. ]urnal de studii (post)umaniste (posthum.ro). În prezent, este redactor la editura Tracus Arte şi colaborator al revistei Caietele Avangardei, unde publică periodic articole despre postumanism şi avangardă. A publicat volumul de teorie „Noli me tangere”? Despre legitimitate şi autonomie în literatură (Tracus Arte, Bucureşti, 2013).