În vara trecută, la un prânz de vară cu prieteni, după o discuție animată despre Bagnetto verde, un sos picant piemontez care era gustat cu voioșie, eu le povesteam diferite succese de societate pe care le-am avut, cu detalii despre participanți și situații.
– Despre asta să scrii tu, a propus prietena mea Mia, scriitoare și traducătoare a 30 de romane din suedeză.
– Ei, asta! am tresărit eu, dar imediat după masă, la răcoare, mi-am notat câteva subiecte.
M-am interesat și am aflat că e legal să mă autoplagiez, așa că am folosit pe ici și colo pasagii deja scrise, decât să povestesc cu alte cuvinte descrieri și date care mi-au folosit. Dar, ca să ne înțelegem, trebuie să vă fac cunoștință cu o seamă de termeni personali pe care-i folosesc eu în descripții și care n-au nici o legătură cu limbajul culinar obișnuit.
-- Anamaria Smigelschi