Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Noile Coduri ale Romaniei. Studii si cercetari juridice

      Noile Coduri ale Romaniei. Studii si cercetari juridice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2011
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      742
      ISBN:
      9789731276533
      Descriere

      Lucrarea Noile Coduri ale Romaniei - Studii si cercetari juridice reprezinta o prima încercare a conturarii mediului legislativ românesc în conditiile intrarii în vigoare a noului Cod civil, a noului Cod de procedura civila, a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala.

      Aparuta sub egida Centrului European de Studii si Cercetari Juridice si a Facultatii de Drept si stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, lucrarea contine studii si cercetari juridice prezentate la Conferinta Nationala a Noilor Coduri ale României.

      Coordonatorii sectiunilor stiintifice sunt profesori universitari si fac parte din colectivele de redactare ale noilor coduri: Noul Cod civil - coord. st. prof. univ. dr. Liviu Pop, Noul Cod de procedura civila - coord. st. prof. univ. dr. Ioan Les, Noul Cod penal - coord. st. prof. univ. dr. George Antoniu si Noul Cod de procedura penala - coord. st. prof. univ. dr. Ovidiu Predescu.

      Lucrarea Noile Coduri ale Romaniei - Studii si cercetari juridice este structurata pe patru parti, fiecare parte destinata unui nou cod, lucrarea abordeaza prin studiile prezentate noile institutii ale dreptului, încercând totodata sa explice si influentele acestora asupra mediului juridic.

      Printre studiile si articolele cuprinse în prezentul volum enumeram, cu titlu de exemplu: Principiul neretroactivitatii si Noul Cod civil - conf. univ. dr. Marian Nicolae, Competenta materiala a instantelor judecatoresti în reglementarea Noului Cod de procedura civila - prof. univ. dr. Ioan Les, Noua legislatie penala. Realizari si unele controverse - prof. univ. dr. George Antoniu, Institutia procurorului în lumina noului Cod de procedura penala - jud. dr. Mihail Udroiu si prof. univ. dr. Ovidiu Predescu.

      Cartea reprezinta un instrument de lucru atât pentru practicieni, specialisti, precum si pentru studenti, oferind pe de o parte informatii necesare în desfasurarea activitatii judiciare si extrajudiciare, iar pe de alta parte solutii provocarilor generate de noile coduri.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.