Cartea, Nucul proprietăţi şi reţete, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre regele pomilor fructiferi , cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele nuci false , cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive, mai ales de către vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci numaidecât. Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele minunate prezentate în reţetele din carte.
Nucul. Proprietati si retete cu nuci
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2016
Editura:
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
112
Colectie:
ISBN:
9786067870046
Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.5cm