Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      O singuratate feroce

      O singuratate feroce

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2015
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      133
      ISBN:
      9786066644785
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      MARIANA MARIN s-a născut pe 10 februarie 1956 în București și s-a stins pe 31 martie 2003. În 1980 a absolvit Facultatea de Filologie a Universității București. A făcut parte, alături de alți numeroși poeți ai generației `80 (Mircea Cărtărescu, Florin Iaru, Ion Stratan, Traian T. Coșovei etc.) din Cenaclul de Luni condus de criticul literar Nicolae Manolescu.

      A debutat editorial cu volumul Un război de o sută de ani (Editura Albatros, 1981). A urmat antologia colectivă Cinci (împreună cu Romulus Bucur, Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter și Alexandru Mușina), apărută la Editura Litera în 1982. A mai publicat volumele Aripa secretă (Cartea Românească, 1986), Ateliere (Cartea Românească, 1991), Mutilarea artistului la tinerețe (Editura Muzeului Literaturii Române, 1999) și Zestrea de aur (antologie, Editura Muzeului Literaturii Române, 2002). A mai publicat, în franceză, volumele Au carrefour de grandes routes commerciales (ediție bilingvă, Editura Est, Paris, 1990, traducere de Sebastian Reichmann) și Les ateliers (Editura Est, Paris, 1991, traducere de Alain Paruit).

      A fost prezentă cu traduceri în reviste și antologii din Anglia, Germania, SUA, Suedia, Ungaria, Rusia, Polonia etc. A obținut mai multe premii, dintre care amintim Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut (1981), Premiul Uniunii Scriitorilor (1999), Premiul ASPRO (1999) și Premiul Special „Virgil Mazilescu” (2001).

      Media

      Mariana Marin (Madi, pentru prieteni) a fost una dintre cele mai importante poete ale generației ‘80 (generația în blugi, pentru prieteni), gașca de scriitori care și-au pus spaimele și tinerețea în literatură, în anotimpul întunecat al ultimului deceniu Ceaușescu. Madi, „cea cu care colindam barurile şi cafenelele, în care-şi lăsa ultimul bănuţ şi unde stăteam ore-n şir vorbind numai şi numai despre poezie. Madi, cea care n-a ştiut să mintă nici în viaţă, nici în literatură, cum minţim cei mai mulţi dintre noi. Curată şi bună, entuziastă şi nesăbuită,” scrie Mircea Cărtărescu într-un In memoriam din RomLit.

      Mai multe detalii gasiti aici

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.