Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Ostrovul Invierii

      Ostrovul Invierii

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2019
      Tip copertă:
      Hardcover
      Nr Pag:
      264
      ISBN:
      9786065946705
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      "Eu am incercat sa exprim unitatea mistica a fiintei - tot la cincizeci de ani - atat in Geniul inimii, cat si in partea a treia a celuilalt roman in versuri, un roman-psalm - Ostrovul Invierii -, intitulata Prin ochii lui Adam, prin ochii Evei. Drumul pana la acest varf l-am parcurs ca si cum as fi escaladat un platou montan la suprafata monoton, greu accesibil, extrem de periculos, impanzit de capcane ascunse ochiului; e ca si cand inaintam printr-un abis adanc, vazut ca un infern transformat, din timp in timp, in rai; incredibil, deci, adevarat e ca nu ma mai opream din cantat, in timp ce plonjam din ce in ce mai adanc in mine insami, negasind forta de a opri cantecul azvarlit pe hartie din nevoia de a ma elibera din iuresu-i de o intensitate care ma facea sa simt cum mi se dizloca plamanii, fiinta intreaga in miezul arzand al acelui vortex, al acelei tornade de gratie. Un platou montan, asadar. Un platou-miracol. Un varf minunat. Sa-i spun Fujiyama, Acoperisul Lumii sau Varful Omul?

      Cum sa multumesc pentru o asemenea experienta, care e de mirare ca nu m-a ucis si fara care eu n-as mai fi fost eu insami? Limpede e ca frumusetea e de o lacomie neverosimila, dotata cu forta de a ucide. Salvarea e o sansa revenita celor putini. Alesilor intre alesi."
      - Aura Christi

      "Poezia Aurei Christi exploreaza subterana dinlauntru intr-o atmosfera plina de mister, emotie si cuvinte, precum 'picteaza fulgere la asfintit'. Pentru Christi, 'inima stie totul', iar magia poetului, 'in lumina vie, inceata', te poarta 'pe aripa ei mare, stravezie' spre locul, in care 'ramai ochi in ochi cu Dumnezeu'. O poezie de mare forta lirica si imaginatie debordanta."
      - Adam J. Sorkin (SUA)

      "Iata, in cuvintele Aurei Christi, curgand abundent, din surse ascunse, fluidul vivifiant al poeziei, sa nu ne temem de retorica majusculelor, al marii Poezii."
      - Nicolae Balota (Franta)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.