Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Pachet 7:  Lumea disparuta + Viata la tara

      Pachet 7: Lumea disparuta + Viata la tara

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Varsta Recomandata:
      10-12 ani, 12-14 ani
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2018
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      654
      Traducatori:
      ISBN:
      9789739990547
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm | 3cm
      Descriere

      Colectia Carti de Patrimoniu cuprinde unele dintre cele mai reprezentative si tulburatoare scrieri din literatura romana, dar si din cea universala, deopotriva tragice, romantice, exotice, fermecatoare, pline de aventuri si de pasiuni interzise, in care se viciile se impletesc cu virtutea si nobletea.

      Pachetul contine 2 carti:

      • Lumea disparuta - Arthur Conan Doyle

      • Viata la tara - Duiliu Zamfirescu

      Lumea disparuta - Arthur Conan Doyle (288 pagini)

      Cartea ne poarta intr-o teribila aventura prin tinuturile ciudate din mlastinile Amazonului, unde profesorul Challenger incearca sa descopere existenta unei lumi considerate disparute. Conducatorului expeditiei i se alatura Lordul Roxton si tanarul ziarist Malone, iar intamplarile prin care acestia trec sporesc fantezia si imaginatia, constituind, in acelasi timp, o admirabila lectie de curaj.

      Viata la tara - Duiliu Zamfirescu (367 pagini)

      "Un poem al vietii campenesti", asa cum aprecia criticul Eugen Lovinescu, Viata la tara , cel mai apreciat roman din ciclul Comanestenilor, este o fresca a societatii romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Urmarindu-si obiectivul de "a crea o literatura nationala" si a o pune in legatura "cu ceea ce este omenesc si deci etern", scriitorul zugraveste traiul linistit, patriarhal, traditiile de familie si iubirea, toate impletite cu elogiul frumusetii pamantului natal. In acest ansamblu se contureaza figura Sasei Comanesteanu, "unul din tipurile cele mai ideale de feminitate din toate literaturile" (Garabet Ibraileanu). Lirismul Vietii la tara este inlocuit, in Tanase Scatiu, cu episoade dinamice si cu o analiza psihologica subtila a unei tipologii umane: aceea a parvenitului, a vechilului ajuns mare proprietar, incapabil sa-si depaseasca conditia. Al doilea roman al ciclului denunta procesul istoric de ascensiune sociala a arendasului arivist, in paralel cu decaderea clasei marilor proprietari rurali; in acest context, destinul lui Tanase Scatiu este exemplar in plan social si moral.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.