Login / Înregistrare
ÎN GRABĂ? FOLOSEȘTE:

sau email

Utilizator nou

Ai pierdut parola?
Produse 
Produse 
  • 
      Login
      Librării
      Login
      Coșul tău
      Total RON Finalizare comandăComandă
      x
      
      Nu aveți produse în coș.
      Finalizare comandăComandă
      • carturesti.ro
      • Pe aripile vinului
      „Pe aripile vinului”  în librăriile Cărturești
      Indisponibil în .
      Puțintică răbdare...
      Unde ne găsești
      Pe aripile vinului

      Pe aripile vinului

      Bianca Bosker
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Culinare
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2018
      Editura:
      Baroque Books & Arts
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      420
      Colectie:
      In vino veritas
      ISBN:
      9786068564968
      Dimensiuni: l: 13.5cm | H: 21cm
      Adaugă în coș
      Adaugă în wishlist

      Cumpărat des împreună cu:
      Expert in vin in 24 de ore
      Jancis Robinson
      login
      Cand corpul spune nu
      Gabor Mate
      login
      Raspundel Istetel. Lumea mea
      login
      21 de lectii pentru secolul XXI
      Yuval Noah Harari
      login
      S-ar putea să-ți placă și:
      Pe aripile vinului
      Bianca Bosker
      login
      Filosofia berii
      Jane Peyton
      login
      Ce gateste mami
      Rebecca Wilson
      login
      Fabricarea vinului si a berii de-a lungul intregului an. Din fructe si plante de sezon
      Roy Ekins
      login
      Descriere

      Bianca Bosker a absolvit Universitatea Princeton si locuieste la New York.


      Articolele ei despre gastronomie, vinuri, arhitectura si tehnologie au fost publicate in Atlantic, T (revista de style a publicatiei de prestigiu New York Times), Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian si The New Republic, precum si in The New Yorker, fiind rasplatite cu nenumarate premii din partea Society of American Business Editors and Writers si din partea Society of Professional Journalists. Este autoarea volumului Original Copies: Architectural Mimicry in Contemporary China, prima relatare completa a miscarii „duplitecture” din China – o explorare critica a culturii chineze de copiere.

      Mananca, roaga-te, bea si iubeste somelierii. Sau devina comedie pentru iubitorii de vinuri.

      Daca va place vinul si sunteti interesati de subtilitatile lui rafinate, veti descoperi o carte minunata!
      Daca nu va intereseaza vinul, dar va plac povestile subtile si rafinate, veti descoperi o carte minunata!

      Umor, autoironie, psihologie, chimie cerebrala si secretele celor care au facut din vin o pasiune, o profesie si o arta: somelierii – cei care dau raspuns la toate intrebarile fara raspuns.

      Este vinul cu adevarat o arta?
      Raspun­sul tine mai degraba de felul cum definiti arta decat de ceea ce ganditi despre vin si de aceea este o intrebare filozofica profunda, la care n-ar trebui sa raspunda cei care vin cu sticluta de buzunar la o bacanala cu vinuri de o mie de dolari sticla.

      […] Cand comanzi o sticla de vin, trebuie sa oferi doar doua informatii. Prima – care iti este bugetul. Si sa nu fii rusinat. Sa nu fii stanjenit. Toti avem un buget. Iar a doua informatie – care este gustul tau preferat. Aici poti fi foarte explicit, de pilda sa spui „Aseara am baut un pinot noir Adelsheim Oregon incredibil – aveti ceva asemanator?“ Sau poti fi foarte vag, de exemplu, „Imi plac chestiile cu miros de piersica“.

      Pornind de aici, daca ai un somelier bun, el te va putea conduce spre nestematele ascunse din meniu. Si trebuie sa spun ca este o incantare sa poti purta o conversatie cu cineva despre ceea ce-i place si sa-l porti intr-o calatorie prin paharul acela de vin, deoarece asta inseamna de fapt un pahar de vin bun. Nu credeam asta la inceput, dar am ajuns s-o consider realmente ca pe un mod de a calatori prin timp si spatiu fara macar sa te ridici de pe scaun…

      Epifania vinului a sosit pentru mine cumva altfel: in fata unui monitor de computer. Si nici macar nu beam, ci ma uitam la alti oameni care beau.

      Bianca Bosker a absolvit Universitatea Princeton si locuieste la New York.

      Articolele ei despre gastronomie, vinuri, arhitectura si tehnologie au fost publicate in Atlantic, T (revista de style a publicatiei de prestigiu New York Times), Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian si The New Republic, precum si in The New Yorker, fiind rasplatite cu nenumarate premii din partea Society of American Business Editors and Writers si din partea Society of Professional Journalists.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      • Termeni & condiții
      • Politică Cookie-uri
      • ANPC
      © Carturesti 2025 | ® Conținut cu drepturi protejate
      Personalizează