Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Povestea neamului romanesc. Volumul I

      Povestea neamului romanesc. Volumul I

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Varsta Recomandata:
      8-10 ani, 10-12 ani, 12-14 ani
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2022
      Tip copertă:
      Hardcover
      Nr Pag:
      112
      Ilustrator:
      Volum Din Serie:
      1
      ISBN:
      9789732333938
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 21cm
      Descriere

      Împletind datele istorice cu ficțiunea, Mihail Drumeș reconstituie evenimentele din timpul dacilor și romanilor, imaginând totodată stilul de viață al oamenilor în acele vremuri.

      ”Traian purcese către miazănoapte în primele zile ale primăverii anului 101 e.n. Trecu în Banatul de azi fără multă greutate și cuceri pe rând cetățile de margine ale Daciei, și anume: Arcidava, Centum, Berzobis și Aixis. Oastea lui Decebal adăsta, bine rânduită, la Tapae, unde, cu cincisprezece ani mai înainte, Tettius Iulianus cunoscuse tăria dușmanilor săi. "

      Scrisă într‑un limbaj universal, Povestea neamului românesc se află la granița dintre beletristică și literatură de popularizare – informația istorică este împletită cu ficțiunea, făcând‑o atrăgătoare și ușor de accesat. MIHAIL DRUMEŞ (1901-1982) este unul dintre cei mai iubiţi şi cei mai bine vânduţi autori români. A absolvit Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti şi a lucrat ca profesor de liceu şi cronicar dramatic la ziarul Rampa, în 1939 devenind proprietarul Editurii Bucur Ciobanul. În 1927 a debutat editorial cu volumul de nuvele şi schiţe Capcana, căruia i‑au urmat, în 1930, romanul Sfântul Părere şi, în 1932, prima piesă, Ioana d’Arc, publicată la invitaţia lui Nicolae Iorga.

      Cele mai îndrăgite volume ale autorului sunt: Invitaţia la vals (1937), Elevul Dima dintr‑a şaptea (1946), Cazul Magheru (1971).

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.