Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Prefectul - intre rigorile profesioniste si avatarurile politice

      Prefectul - intre rigorile profesioniste si avatarurile politice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2019
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      238
      Colectie:
      ISBN:
      9786063905469
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 24cm
      Descriere

      In elaborarea prezentei monografii se reflecta trei mai paliere de abordare. Mai intai, evoluția istorica a instituției, pentru a ințelege cum s-a manifestat ea in timp, care i-au fost rolul și atribuțiile și modalitațile prin care a interrelaționat cu alte autoritați ale statului in general, și ale administrației publice, in particular.

      In al doilea rand, am aprofundat statutul constituțional și legal actual al prefectului din perspectiva activitații de practician desfașurata, care ii releva intotdeauna, aspecte pe care analiza pur doctrinara nu le poate desluși in subtilitațile și profunzimile pe care manifestarea concreta le dezvaluie.

      In al treilea rand, am realizat și o analiza a modului in care se manifesta aceasta instituție in alte sisteme de drept, raportandu-ma cu precadere la unele state din Uniunea Europeana.

      Suntem conștienți, ca nimeni, niciodata, nu reușește sa acopere in integralitatea lui un fenomen cercetat.

      Ca mereu apar alte necunoscute, insa straduința noastra s-a canalizat spre realizarea unei simbioze intre analiza doctrinara, cea a practicii administrative și cea legislativ-instituționala, pentru a oferi un suport de cunoaștere și interes atat pentru teoreticieni, cat și pentru practicienii din sfera dreptului și administrației publice. Aceasta cu atat mai mult cu cat Codul administrativ al Romaniei, aparut in luna iulie 2019, aduce multe modificari in regimul sau, dupa caz, in statutul juridic al instituțiilor, pe care ne-am straduit sa le reflectam in conținutul prezentei lucrari.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.