Versurile din cartea pe care tocmai ați deschis-o au fost imparțite arbitrar in doua categorii – epigrame și alte rime, rezultand astfel doua parți.
Prima – denumita EPIGRAME – cuprinde texte rimate prin care am incercat sa pun in lumina (uneori, poate, in intuneric) anumite cusururi sau virtuți umane ori sa surprind in forme neconvenționale aspecte atipice din societate. In ce masura am reușit, va marturisesc ca habar n-am. Cert este ca versurile au fost inspirate fie de protagoniști ai pretoriului (ai salilor de judecata), fie de participanți ocazionali la infaptuirea justiției ori de intamplari aflate in mai mare sau mai mica legatura cu fenomenul juridic. Dintre titlurile epigramelor, cu caracter de exemplu, menționez: Justiția; Avocatul; Procurorul; Grefierul; Ciolanul puterii; Pantofii; Scuza și acuza; Tu ce faci pentru țara?; Democrația și dictatura etc.
A doua parte a carții – denumita ALTE RIME – grupeaza versuri care nu au putut fi incadrate in categoria epigramelor. Inter alia, acestea se refera la chestiuni mai serioase, printre ele numarandu-se titluri precum: Importanța lucrurilor simple; Omul și cainele; Onoarea; Ce este viața?; Ce este moartea?; Ce-aș vrea sa fiu; Muzica; Viața și frunza ș.a. Textele grupate sub al doilea titlu sunt ganduri serioase pe care am dorit sa le consemnez spre neuitare prin intermediul rimelor.