Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Rusia si Ucraina. Controverse istorice

      Rusia si Ucraina. Controverse istorice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2024
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      262
      ISBN:
      9786306572144
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Continentul european, generatorul si teatrul celor doua razboaie mondiale, dupa aproape jumatate de secol de pace si terminarea a ceea ce s-a numit "Razboiul rece", s-a trezit cu noi conflicte militare, mai intai in Iugoslavia, iar acum, din 2022, cu cel din Ucraina, cel declansat de Federatia Rusa, dar sa amintim si de acel "conflict inghetat" din Transnistria, cu implicarea Republicii Moldova si Federatia Rusa, ambele foste componente ale URSS.


      S-a destramat Uniunea Sovietica si ceea ce s-a numit "Lagarul socialist", au cazut "Zidul Berlinului" si alte ziduri si frontiere cu sarma ghimpata. Eram toti optimisti, sperand la o lume a pacii si intr-o Noua Ordine Mondiala si, doream, a libertatii si colaborarii. Dar Noua Ordine Mondiala vedem ca se naste tot mai greu. Apar noi puteri economice, regrupari de state, organizatii internationale, grupari militare, trupe de mercenari, tot felul de ideologii si modele de organizare si guvernare, care ne deruteaza. Ne este tot mai greu sa intelegem, mai ales ca evenimentele se desfasoara intr-un tempo tot mai accelerat, iar mass-media, prin multitudinea de opinii, tot mai partizane, ne deruteaza si mai mult.

      Ne ofera adesea doar informatii aservite, potrivit unor anume interese. De aceea, mi-am propus sa ofer in aceste pagini cat mai multe fapte din trecutul celor doua popoare vechi si cu istorii comune, concluzii ale istoricilor, specialistilor si mai putin ale politologilor, comentatorilor aserviti celor direct implicati, pentru ca cititorii sa analizeze si sa traga propriile concluzii din evenimentele atat de tumultuoase pe care le traim cu totii.
      -- Corneliu Filip
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.