Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Scoli care invata

      Scoli care invata

      A cincea disciplina aplicata in educatie
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2016
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      536
      Traducatori:
      ISBN:
      9786067194951
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Celebru teoretician al managementului organizațional, Peter Senge folosește tot ceea ce a învățat din lumea afacerilor, pentru a optimiza domeniul învățământului și al politicilor educaționale. Plecând de la modelul celor "cinci discipline" esențiale pentru schimbarea la nivel organizațional (măiestria personală, viziunea împărtășită, modelele mentale, învățarea în echipă și gândirea sistemică), Senge și colegii săi diagnostichează mai întâi stadiul la care se află sistemul educațional occidental, rămas în urmă, la nivelul erei industriale, și neacordat la nevoile actualei societăți informaționale. Cartea propune mai departe o serie de abordări novatarea pentru politicile educaționale, având ca repere predarea individualizată, adaptarea curriculei la contextul local și regional și renunțarea la didactica axată pe memorare și teste standardizate. În esență, școlile sunt văzute ca niște sisteme vii (și nu ca niște mașinării), a căror supraviețuire depinde de felul în care profesorii, directorii, inspectorii, elevii și părinții lor, dar și administrațiile locale izbutesc să colaboreze și să se adapteze la transformările socio-economice din jurul lor.

      Media

      "Plecând de la importanța comunității pentru succesul unei școli, autorii explorează transformarea unor școli cu probleme majore. Școlile care învață sunt deopotrivă școlile în care copiii învață și acelea care sunt gata ele însele să se dezvolte, asemeni unor organizații. Pentru autori, școala nu este o instituție de sine-stătătoare delimitată spațial, ci cu numeroase ramificații, ea oglindește relațiile de colaborare, comunicarea în cadrul comunității. Plin de optimism, autorul crede cu convingere în posibilitatea de a transforma școala într-un spațiu al creativității. Școala este văzută ca o „oportunitate de învățare” pentru copii și pentru adulți.

      Exemplele remarcabile din acest volum, pot servi ca surse de reflecție pentru ceea ce se întâmplă în învățământul rural românesc, în cadrul comunităților mici, unde înstrăinarea școlii față de oamenii din sat are efecte nefaste asupra performanței copiilor. Pornind de aici, putem regândi funcționarea școlii în comunitatea rurală." Cristina Tunegaru


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.