Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Semiluna Si Haosul

      Semiluna Si Haosul

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2010
      Editura:
      Nr Pag:
      128
      Colectie:
      Traducatori:
      Titlu Original:
      Le croissant et le chaos
      ISBN:
      9786068134390
      Descriere

      Olivier Roy, specialist in islam, reuseste sa descrie in putine cuvinte, o situatie extrem de complexa: implicatiile pe care neoconservatorismul le-a avut asupra deciziilor lui George Bush.

      Punand la comun pe aceeasi axa a raului state diferite (Iran, Irak), miscari politice (Hamas, Hezbollah) si organizatii teroriste deteritorializate (Al Qaeda), Statele Unite au globalizat razboiul, nelasand loc pentru diplomatie. Aceasta strategie, rezultata din ideologia neoconservatoare a reprezentat un esec total si a inflamat discursurile impotriva globalizarii.

      Orientul Mijlociu este si astazi teatrul a numeroase conflicte generate, printre altele, de clivaje nationaliste, etnice sau confesionale. Adesea, acestea sunt instrumentalizate potrivit unei logici a razboiului rece. In plus, raspunsul dat de administratia Bush evenimentelor din 11 septembrie a reaprins brusc toate aceste conflicte.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.