V-ați întrebat vreodată de ce plutește gheața, cum funcționează GPS-ul de pe telefonul mobil, cum se prăjește pâinea, de ce luminează becurile sau de ce ardeii iuți și muștarul sunt mâncăruri picante și totuși diferite?
Știinţa vieţii de zi cu zi are răspunsul la toate aceste întrebări și la multe alte enigme despre chimia și fizica lucrurilor pe care le folosim zilnic.
În acest fascinant tur științific al obiectelor de uz casnic, omul de știință Marty Jopson, invitat permanent al The One Show (BBC), explică într-un limbaj accesibil enigme din cotidian.
Această carte își propune să vă dezvăluie cele mai uimitoare și mai intrigante exemple de știință care se petrec în jurul nostru tot timpul. Mai mult, nu e vorba de o știință învechită, recunoscută cu mult timp în urmă. Pentru a ajunge la înțelegerea științei de ultimă oră nu e nevoie să călătoriți în extremitățile lumii noastre, în spațiul îndepărtat, și nici să ciocniți particule subatomice cu viteza luminii. Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați în jur și să vă avântați în subtilitatea și complexitatea științei din viața de zi cu zi.
Întotdeauna distractivă și fără cunoștințe științifice anterioare, aceasta este cartea perfectă pentru oricine este curios despre știința care ne înconjoară.
DESPRE AUTOR:
Marty Jopson este original din sudul Londrei și a studiat Științele Naturii (Botanica) la Universitatea Cambridge. Are un doctorat în biologia celulelor vegetale și construiește recuzită științifică. Face televiziune științifică de peste douăzeci de ani și a lucrat în spatele camerei ca cercetător, constructor de accesorii, regizor, producător executiv și manager de companie. Cariera sa în fața camerei se întinde pe o perioadă de peste zece ani, ca reporter științific la programul The One Show (BBC). Face spectacole live în Marea Britanie. În prezent locuiește în Yorkshire, departe de Londra, și este foarte implicat în Otley Science Festival, pe care l-a început în 2008, și în Otley Maker Space, pe care l-a lansat în 2019.