Obiectivele terapiei copilului interior:
• eliminarea tiparelor distructive;
• descoperirea cauzelor din spatele simptomelor;
• consolidarea creativității dincolo de strategiile de supraviețuire și de autoprotecție;
• dezvăluirea întregii bogății a lumii interioare.
Terapia copilului interior reprezintă o călătorie profundă în propriul univers lăuntric, un demers de vindecare a rănilor trecutului. De la lucrările lui Carl Gustav Jung și până la descoperirile recente din neuroștiințe, ideea de copil interior s-a îmbogățit considerabil, presupunând o abordare psihoterapeutică integrativă eficientă. Conceptul în sine pune sub semnul întrebării locul individului în societate și relațiile sale, sensul existenței și adevăratele forțe și vulnerabilități ale naturii copilărești din fiecare. Conexiunea cu copilul interior constituie o sursă inepuizabilă de vitalitate, iubire și împlinire, practic o manieră de a fi în lume.
Autorii ne oferă instrumente și protocoale terapeutice, prezentând o perspectivă cvasiexhaustivă a metodei propuse, prin intermediul studiilor de caz, exemplelor, ilustrațiilor, testelor, citatelor și diagramelor care dezvăluie toată bogăția și profunzimea conceptului și a procesului aferent.
Cartea de față este un ghid adresat fiecăruia dintre noi, ajutându-ne să descoperim toate dimensiunile și perspectivele unei terapii inovatoare.
Marie-France si Emmanuel Ballet de Coquereaumont sunt psihoterapeuți de inspirație jungiană, specializați în conceptul de copil interior și în terapia acestuia. Sunt creatorii și formatori în metoda Coeur d enfant („Inimă de copil“). Formați în multiple abordări terapeutice și de dezvoltare personală (psihoterapie analitică, analiza visurilor, psihopatologie, abordarea sistemică a individului, art-terapie, NLP, metoda Espere, grafologie etc.) propun un proces original de vindecare, de eliberare și de exprimare de sine. Sunt formatori, supervizori, conferențiari și autori la edituri de prestigiu din Franța.