Login / Înregistrare
ÎN GRABĂ? FOLOSEȘTE:

sau email

Utilizator nou

Ai pierdut parola?
Produse 
Produse 
  • 
      Login
      Librării
      Login
      Coșul tău
      Total RON Finalizare comandăComandă
      x
      
      Nu aveți produse în coș.
      Finalizare comandăComandă
      • carturesti.ro
      • Trei secole de gastronomie romaneasca
      „Trei secole de gastronomie romaneasca”  în librăriile Cărturești
      Indisponibil în .
      Puțintică răbdare...
      Unde ne găsești
      Trei secole de gastronomie romaneasca
      Trei secole de gastronomie romaneasca

      Trei secole de gastronomie romaneasca

      De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina
      Doina Popescu, Daniela Ulieriu
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Istoria romanilor, Rafturi alese, Culinare
      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2018
      Editura:
      Paralela 45
      Nr Pag:
      264
      Colectie:
      Universul gastronomic
      ISBN:
      9789734727445
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 25cm
      Adaugă în coș
      Adaugă în wishlist

      Cumpărat des împreună cu:
      Dictatura gastronomica
      Constantin Bacalbasa
      login
      Marea carte de bucate romanesti
      Maria Cristea Soimu
      login
      Everyday Tarot Mini Deck
      Brigit Esselmont
      login
      Fii brutar la tine acasa!
      Tothne Libor Maria
      login
      S-ar putea să-ți placă și:
      Perna cu fluturi
      Doina Popescu, Daniela Ulieriu
      login
      Cvartet
      Daniela Ulieriu, Doina Popescu
      login
      Regele din Bissap
      Daniela Ulieriu
      login
      Ly si Sophie hoinare prin timp
      Daniela Ulieriu, Raluca Ardeleanu
      login
      Descriere

      Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.

      Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

      Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească? Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      • Termeni & condiții
      • Politică Cookie-uri
      • ANPC
      © Carturesti 2025 | ® Conținut cu drepturi protejate
      Personalizează