Când eşti un plagiator sau un falsificator de citate, te poţi aştepta ca viitorul tău să nu fie tocmai roz dacă ajungi să fii dat în vileag. Dar cum e să postezi o poză neinspirată pe Facebook sau să arunci o glumă proastă pe Twitter şi să te trezeşti că viaţa ţi-a fost distrusă într-o clipă? Şi cum ajung nişte oameni mânaţi de principii etice absolut sănătoase să distrugă vieţile unor semeni de-ai lor fără să clipească?
Jurnalistul Jon Ronson scrie despre persoane care au călcat strâmb (într-o mai mică sau mai mare măsură) şi au fost sfâşiate de cruzimea colectivă a internauţilor. Cartea este o amplă investigaţie despre revirimentul umilirii în public şi un studiu important în înţelegerea unui nou fenomen social care priveşte orice posesor al unui cont pe o reţea de socializare.
„Un material jurnalistic original şi inspirat, care pune în discuţie dinamica complexă dintre cel care umileşte şi cel care este umilit, ambii putând deveni ţinta judecăţilor groteşti şi disproporţionate emise de reţelele sociale online.” The Financial Times
„Ronson e unul dintre cei mai comici scriitori ai zilelor noastre.” Will Self, The Guardian
"Dincolo de anecdotele propriu-zise, cartea ridică o serie de probleme cu privire la noile responsabilități morale pe care le-au introdus în viețile noastre rețelele sociale. Acum mesajele pot ajunge globale cu viteza fulgerului. La fel ca în parabola fluturelui a cărui mișcare de aripi poate provoca o tornadă la mii de kilometri depărtare, un like nevinovat aici poate modifica vieți acolo." Citește continuarea recenziei pe blog.