Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Un economist in misiune diplomatica la Berlin (1930-1932). Volumele I+II
      Un economist in misiune diplomatica la Berlin (1930-1932). Volumele I+II

      Un economist in misiune diplomatica la Berlin (1930-1932). Volumele I+II

      Memorii si insemnari (1924-1949)
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2021
      Editura:
      Tip copertă:
      Paperback
      Nr Pag:
      1064
      ISBN:
      9786060810438
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Descriere

      Memoriile lui Gheorghe Tașcă au fost scrise pe 3 caiete, manuscrisul fiind păstrat de familia diplomatului, și copiat cu râvnă de nepoata acestuia, Alexandra Filotti. Cartea, tipărită în două volume, a rezultat la inițiativa doamnei Alexandra Filotti, care a făcut și demersurile necesare pentru recuperarea documentelor privitoare la bunicul său, aflate la CNSAS și Ministerul de Externe.

      Notațiile autorului cuprind anii 1924-1949, fiind aproape zilnice în timpul mandatului diplomatic din capitala Germaniei. În rest, suferă de disparități, nemaipăstrând cadența cronologică. Pentru anii 1940, autorul le-a adiționat extrase semnificative din lucrări semnate de Grigore Gafencu, William Bullitt, D.S. Dallin și o evaluare specială privind Dunărea și Strâmtorile, semnată de Florin Al. Mironescu. Acestea completează textul și permit să-i evaluăm preocupările.

      Dotat cu o fină capacitate de observație, bun analist și evaluator, descrierile, portretizările și caracterizările lui Gheorghe Tașcă sunt realiste și au o mare valoare documentară.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.