Columbia Finca Las Flores, microlot, Acevedo, Huila, lot 2024/2025, procesare Washed Special Fermentation, cafea Arabica 100%
Situată în Acevedo, celebra regiune Huila, Finca Las Flores este una dintre fermele de top din regiune. Ferma este condusă de Jhoan Manuel Vergara Ayure, un producător faimos pentru microloturile sale excepționale de Pink Bourbon, Tabi, Java sau Maracaturra.
Înființată în 1990, Finca Las Flores participă în mod curent la celebra competiție Cup of Excellence, unde a câștigat mai multe premii pentru cafelele sale excepționale.
Acest microlot conține exclusiv varietatea Red Bourbon și este o cafea extraordinară, de nivel competițional, fiind cotată la 88 puncte SCA. Cireșele de cafea sunt culese la punctul optim de coacere (22-26° grade Brix), apoi dezinfectate și procesate printr-o metoda specială prin spălare. Mai întâi se efectuează o fermentație în pungi de plastic timp de 12 ore și mai apoi a două fermentație de 24 de ore, în tancuri. După fermentare, cafeaua este uscată în dezumidificatoare din oțel inoxidabil închise ermetic până la atingerea unui nivel de umiditate de 11%. Rezultatul în ceașcă este extraordinar și sperăm să vă placă la fel de mult ca și nouă. Se poate prepara în orice metodă, însă noi o recomandăm în special băutorilor de espresso și filtru.
Note: zmeură, căpșuni, vanilie, corp plin, aciditate fructată
Regiune: Acevedo, Huila
Fermă/Sat: Jhoan Manuel Vergara Ayure, Finca Las Flores
Procesare: Washed Special Fermentation
Varietate: Red Bourbon
Altitudine: 1700 – 1730 m
Profil prăjire: mediu




