Cafeaua decofeinizata SwitchMORN Columbia, este naturala pentru ca procedeul folosit este unul simplu, pe baza de apa carbonica si vapori de apa. Multi dintre noi ne ferim sa bem cafea decofeinizata datorita faptului ca dorim sa evitam chimicalele din procesul de decofeinizare (solvent care dizolva uleiurile bogate in cofeina).
SwitchMORN va aduce o cafea macinata si decofeinizata prin metode naturale (cu vapori de apa) asa incat sa putem savura o cafea delicioasa in orice moment al zilei! Cafea Arabica decofeinizata, o cafea dulce a carei cofeina a fost extrasa prin metode naturale, cu vapori de apa.
In cazul procesului chimic, substante precum clorura de metilen sau etil acetatul se utilizeaza ca solventi in procesul de extragere a cofeinei din boabele de cafea, dupa ce acestea au fost in prealabil tinute in apa clocotita astfel incat cofeina sa ajunga la baza membranei fiecarui bob. Solventul utilizat este inlaturat apoi de pe boabele de cafea dupa ce acestea sunt uscate. Producatorii europeni utilizeaza cu precadere aceasta metoda de decofeinizare sustinand ca este cea mai eficienta si pastreaza cel mai bine savoarea si gustul cafelei.
In cazul procedeului cu vapori de apa, boabele de cafea sufera un proces de decofeinizare similar cu fenomenul de osmoza si nu trebuie sa ingeram solventii chimici.
Mod de preparare: moka, espressor sau ibric.
Cafeaua 100% Arabica SwitchMORN provine de la mici cultivatori locali din regiuni ale Columbiei, situate la altitudini de 1200-2000 m.