Smochinul este o planta de origine mediteraneana. Era foarte raspandit in Antichitate in Grecia, la Roma, in nordul Africii (Cartagina) unde fructele lui erau foarte apreciate si erau socotite ca au o actiune favorabila asupra organismului. Grecii si romanii aveau o consideratie deosebita pentru acest fruct. Socotita ca extrem de hranitoare si de intaritoare smochina era consumata de toti cei care aveau de facut eforturi mari fizice; atletii consumau multe smochine atunci cand faceau antrenament fizic intens si mai ales in timpul concursurilor. Este interesant de amintit ca grecii din antichitate intrebuintau latex-ul smochinului la prepararea branzeturilor. Intre timp lucrurile s-au schimbat, găsim smochine și in România, in sud, la Dunăre. Le-am pus zahar si lamai si le-am tansformat in dulceață JamSessions, numai bună de servit lângă brânzeturi și vin sau cu pâine prăjită și ricotta. Poftă! Ingrediente: smochie, zahăr, lamâi (240 grame).
JamSessions sunt fructe și legume fericite, pregătite peste vară pentru pofticioși din toate anotimpurile. Se numesc așa pentru că ne-am propus să vă surprindem papilele gustative - aviz amatorilor de brânzeturi fine sau consumatorilor de cărnuri asezonate altfel.
Nu i-am uitat nici pe cei care și-au păstrat obiceiurile bune din copilărie, JamSessions se adresează celor care înțeleg prin mic dejun pâine prăjită cu unt și cu dulceață și prin desert întotdeauna accesibil - clătite ca acasă, cum fac doar mamele.
Sunt 100% naturale, nu au conservanți și potențiatori de gust, le pregătim și le ambalăm manual la Târgu Ocna, Bacău.