Combinatia de miere cu scortisoara este una cu adevarat uimitoare.
Scortisoara este o sursa de mangan, fier, calciu si fibre. Despre scortisoara se stie ca aceasta contine vitamina A si vitamina K. Are in componenta sa antioxidanti puternici, cum ar fi flavonoizi, care actioneaza similar cu insulina.
Pe langa scaderea glicemiei cu scortisoara, acest condiment este un excelent antiinflamator, antimicrobian, antibacterian. Protejeaza sistemul nervos si sistemul digestiv.
Mierea de albine contine o serie de compusi care actioneaza ca antioxidanti. Introducand in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, putem reduce riscul aparitiei bolilor cronice.
Miere cu scortisoara beneficii:
- Ajuta la eliminarea depozitelor de grasime
- Ajuta la reducerea colesterolului
- Ajuta la tratarea afectiunilor pulmonare
- Regleaza functiile sistemului digestiv
- Intareste imunitatea
Cand si cum se consuma mierea cu scortisoara?
- Se poate consuma in orice perioada a anului.
- 2-3 linguri pe zi, a se evita consumul inainte de culcare.
Mierea de albine contraindicatii:
- Nu este recomandata copiilor mai mici de un an deoarece poate provoca botulism.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la polen, poate provoca in cazul acestora soc anafilactic.
- Mierea nu se adaugă in lichide fierbinti (care au o temperatura mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece isi pierde unele dintre proprietati.