Miere cu mix de nuci, o combinatie uimitoare pentru sanatate.
Nuci pecan (sau nuci americane) fac parte din categoria de alimente care au cel mai mare numar de antioxidanti. Manganul prezent in nuca pecan reduce inflamarea peretilor arteriali, astfel se diminueaza riscul aparitiei artritei, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare si alte afectiuni inflamatorii.
Migdala este bogata in vitamina E contribuind la imbunatatirea aspectului pielii, a parului si a unghiilor, insa migdalele au si o cantitate mare de calciu, ceea ce ajuta la intarirea oaselor.
Alune de padure (sau alunele) sunt o sursa buna de nutrienti, cum ar fi vitamina E, mangan, tiamina, acid folic si acizi grasi. Acestia au grija atat de sanatatea inimii, cat si de sanatatea creierului.
Concentratia ridicata de antioxidanti, vitamine si minerale le ofera alunelor de padure unele proprietati anti-cancerigene.
Nucile pecan, alunele de padure si migdalele nu contin gluten.
Mierea de albine contine o serie de compusi care actioneaza ca antioxidanti. Introducand in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, putem reduce riscul aparitiei bolilor cronice.
Miere cu mix de nuci (alune de padure, migdale si nuci pecan) beneficii:
- Imbunatateste densitatea oaselor.
- Imbunatateste aspectul pielii, al parului si al unghiilor.
- Combate anemia.
- Ajuta in procesul de slabire.
- Ajuta la sanatatea sistemului digestiv.
- Ajuta la sanatatea creierului.
Cand si cum se consuma miere cu mix de nuci?
- Se poate consuma in orice perioada a anului.
- 2-3 linguri pe zi, a se evita consumul inainte de culcare.
Mierea de albine contraindicatii:
- Nu este recomandata copiilor mai mici de un an deoarece poate provoca botulism.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la polen, poate provoca in cazul acestora soc anafilactic.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la nuci.
- Mierea nu se adaugă in lichide fierbinti (care au o temperatura mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece isi pierde unele dintre proprietati.