Miere cu nuca o combinatie care te indulceste in mod natural si te vitaminizeaza.
Nuca este o sursa importanta de calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier si iod. De asemenea, contine si o serie de vitamine precum Vitamina C, Vitamina B2, Vitamina B5
Antioxidantii prezenti in miezul de nuca ajuta la reducerea colesterolului. Datorita grasimilor de tip Omega-3, pe care acestea le au, nucile ajuta si in reducerea riscului de imbolnaviri cardiace.
Substantele nutritive prezente in nuci pot ajuta la protejarea creierului de diverse inflamatii si pot ajuta la o buna functionare a creierului pe masura ce imbatranim.
Mierea de albine contine o serie de compusi care actioneaza ca antioxidanti. Introducand in dieta zilnica alimente bogate in antioxidanti, putem reduce riscul aparitiei bolilor cronice.
Miere cu nuca beneficii:
- Imbunatateste digestia
- Ajuta la dezvoltarea memoriei
- Reduce colesterolul
- Intareste sistemul imunitar
- Trateaza anemia
- Aliment afrodisiac
Cand si cum se consuma mierea cu nuca?
- Se poate consuma in orice perioada a anului.
- 2-3 linguri pe zi, a se evita consumul inainte de culcare.
Mierea de albine contraindicatii:
- Nu este recomandata copiilor mai mici de un an deoarece poate provoca botulism.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la polen, poate provoca in cazul acestora soc anafilactic.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la nuci.
- Mierea nu se adaugă in lichide fierbinti (care au o temperatura mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece isi pierde unele dintre proprietati.