Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      Descarcari eclectice

      Descarcari eclectice

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Categorii:
      Casa de discuri:
      Data publicării:
      2015
      Număr discuri:
      1
      Suport:
      CD
      Format audio:
      Stereo
      Cod de bare:
      1000016071826
      Descriere

      Povestea începe în 2005, cu o piesă pe care Adi a scornit-o pentru un concurs de chitară organizat de Romanian Guitarist Community. A fost un proiect contra cronometru, limitat de cei de la RGC la o durată între două şi patru minute, parcă pornit sub auspicii nepotrivite pentru a da ceva care să rămână. Ştiţi voi, se aranjează un negativ destul de banal, dar care să-l pună cât mai bine în valoare pe marele virtuoz, acesta trage un solo cât mai supersonic cu putinţă, să cadă toţi pe spate, iar ce rezultă sună ca un exerciţiu. Dar Adi nu este un virtuoz (şi nici Ştefan, care, oricum, nu a participat, pentru că depăşea limita de vârstă, hehehe!), aşa că piesa a trebuit să reziste prin orice altceva: o temă frumoasă, o structură bine articulată, mesaj, feeling. De fapt, toate astea înseamnă să compui cu adevărat muzică.
      Nu a câştigat Adi concursul, dar noi ne-am ales cu acest cântec (“Freak”, zis şi “Atacul întristaţilor”, după ultimul botez), iar asta este chiar mai bine. Oricum, de ce să intri într-o formatie celebră, care să te împingă pe drumul ei prestabilit, înainte de a te cunoaşte pe tine însuti, ca să poţi merge pe drumul tău? “Freak” a fost marele pas către un Adi care se cunoaşte pe sine însuşi.
      A fost un început foarte mişto, dar problema era chiar Adi. Este ca melcul filmat în reluare, şi nevrotic pe deasupra. Şi are serviciu. Şi mai are şi o viaţă, ştiţi voi cum se spune. Ştefan, lăsand la o parte modestia, s-a dovedit o uzină a muzicii (mai puţină viaţă, mai puţină muncă, mai multe nevroze…). Dar omul-industrie, “dulceaţa morţii” pentru cunoscători, a stat mai mult deoparte, văzându-şi de ale lui. Cu atât mai bine, întrucât albume “dulceaţa morţii” sunt deja destule sub soare. Ce a ieşit din acest record al răbdării are o personalitate proprie şi, culmea, un tonus pozitiv, scutit de influenţa “come to the dark side” a lui Ştefan. În schimb, Ştefan a activat cu promptitudine în postura de vocalist onorific – a dat cu gura (hai, Adi, mai fă ceva, mă, nu mai scoţi nimic?). Adi a cedat nervos şi s-a ţinut de treabă, având chiar şi unele perioade relativ prolifice. Uffff! Toată distracţia a durat aproape zece anişori…
      Discul îşi merită numele cu prisosinţă: multe proiecte se auto-intitulează “eclectice”, dar aici chiar este un caz de eclectism cu două rânduri de draci. Dacă apăsaţi “play”, o sa dea peste voi o avalanşă de blues, heavy metal, electro, jazz, flamenco, muzică medievală, tango şi country, ca să numim câteva genuri. Totuşi, există ceva care ne ţine şandramaua în picioare – poate, pur şi simplu, un fond sufletesc. Fără el, proiectul ar fi fost doar o curiozitate, dar aşa este muzică.
      În plus, albumul are cu adevarat haz şi pentru că am introdus un ingredient magic: avem prieteni. Care ştiu să cânte, şi încă al naibii de bine. Ei activează într-o grămadă de formaţiişi proiecte, aşa că îi rugăm să ne ierte dacă nu o să le scriem aici lista luuuungăăăă. Ei sunt: Matei Tibacu-Blendea la tobe (şi un pic de theremin), Gabriel Bălaşa la percuţii şi tot soiul de năzbâtii de ambianţă. Şi apoi, “corul vânătorilor”, fără de care nici nu ne-am fi gândit să preluăm tocmai minunăţia aia de “California dreaming”: Anda Pomponiu, Doina Stan şi Adrian Ungureanu, zis şi Stampede. Doina cântă şi la vioară, chestie care se şi aude, foarte meseriaş, pe acest album.
      Hai să vă zicem şi de ce discul master a fost gata în vară, iar coperta în iarnă. Mai avem un prieten, Vali Istratie, pe lângă care şi Adi poate părea un Speedy Gonzales, dar care, cu preţul încă unui strop de răbdare (o palmă la un om bătut măr...) ne-a făcut coperta asta bestială. Ea îi vine albumului ca o mănuşă, deja nu ni-l mai imaginăm fără ea.
      Ca să aruncăm la sfârşit bomba, n-o să vă vină să credeţi cine ne-a făcut sunetul! Pentru cei roşi de curiozitate să afle cu ce se ocupă un sunetist de calibrul lui Victor Panfilov când nu lucrează cu Byron, Alexandru Andrieş, Nicu Alifantis sau Ada Milea… descărcările noastre eclectice sunt o variantă de răspuns. Deci, s-ar zice că am făcut chiar un lucru folositor…

      Listă piese:

      1. În vie
      2. Joc
      3. Blues nevrotic
      4. Apa sâmbetei
      5. Atacul întristaţilor
      6. Natură moartă cu tango
      7. Cavaler în ceţuri
      8. Lupul şi iepuraşul (Nu pogodi)
      9. Joc (redneck style)
      10. Valuri pe cer
      11. Stări
      12. Cele mai lungi zile
      13. Nori geometrici
      14. Ceaţa (la origini)
      15. Alte stări
      16. Scurta fericire a...
      17. Joc – concluzie
      18. California dreaming (cover The Mamas & the Papas)
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.