Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Jazz For Friends

      Jazz For Friends

      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Casa de discuri:
      Data publicării:
      2004
      Număr discuri:
      1
      Suport:
      CD
      Format audio:
      Stereo
      Cod de bare:
      4075303000428
      Descriere

      În alb şi negru

      Un demers provocator ca relaţie bivalentă de senzaţie şi intelect faţă de actul interpretativ, o anume interogare deschisă permanent răspunsurilor muzicale potrivite şi constituirii unei viziuni proprii... Astfel ar putea fi surprinsă, în câteva cuvinte, întalnirea cu pianistul Marius VERNESCU în concert, unde el straluceşte de fiecare dată. Ca un artist sobru şi vădit interiorizat, însă plin de rafinamente şi atât de cuceritor atunci când încearca ( şi, fără îndoială, reuşeste !) să-şi domine pe de-a întregul ”jumătatea”: claviatura în alb - negru...
      Original şi spectaculos nu doar ca performanţă pur tehnică, ci şi capabil să transmită emoţii puternice, tânărul solist îşi configurează riguros piesele, urmând parcă “legile” subtile ale contrastelor, cu forţa lăuntrică şi multă intuiţie în rostirea instrumentală, într-un permanent echilibru afectiv-cerebral, static-dinamic ori tensionat-liniştitor. Iar discursul revărsat generos de el în clape de pian se materializează atât prin strucuri îndreptate spre un “ceva” precis, bine articulat în spaţiul scenic, cât şi prin izbutite improvizaţii, fără hotare între genuri şi stiluri şi, mai ales fără prejudecăţi, cu aspectul unor construcţii fireşti şi al unor transpuneri subiective capabile să-i contureze profilul. Şi totul – într-un cadru sonor simplu, uneori chiar subjugat de esenţă, cu discrete jocuri de lumini si umbre, cu planurile în mare parte mărginite de contururi “negre” ori prin opozitie, “albe”, poate tocmai cu rolul de a separa, întrepătrunde sau suprapune temele, variate ca factură si provenienţă. Îmbinând diferitele nivele semnificante, de la... obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă şi trecând prin configuraţii de artă modernă, clasică, jazz pur, folclor străpuns de swing etc., Marius VERNESCU apare ca un virtuoz fără ostentaţie, cu un nebănuit temperament vulcanic dar şi foarte sensibil, dăruit publicului pe care şi l-a format, mai ales dupa câştigarea prestigiosului Concurs de la Montreux, în 2002.
      Personalitate complexă, cu studii de specialitate desăvârşite în Germania, la Academia de Jazz din Hanovra , în perioada 2000-2003, la câţiva ani după terminarea liceului ”Dinu Lipatti” din Bucureşti şi absolvirea în Austria, a Cursurilor de vară de la Graz, improvizatorul- compozitor şi pianist a cunoscut imediat succesul, în multiple ipostaze, pretutindeni pe unde a susţinut recitaluri (capitale europene şi alte oraşe cu tradiţie în jazz), obţinând importante premii şi având parte de invitaţii de onoare, precum cea adresată de reprezentanţii din Hamburg şi Lausanne ai firmei de piane “Steinway” pentru a cânta special pentru ei sau aceea de a participa la un cunoscut festival de la Montreal, ulterior şi cu un proiect discografic .
      Iată-l acum pe Marius VERNESCU, lansat de Soft Records, atât ca solist, cât şi în formula de trio, alături de valorosul contrabasist Vlaicu GOLCEA şi de bateristul Tudy ZAHARESCU, deja o legendă vie a jazz-ului românesc, într-o selecţie de înregistrări ”live”, decupate din concerte de excepţie susţinute la Bucureşti, Hanovra şi Viena în 2003, unde fiecare piesă apare ca un “tablou” acordat dupa o anumită tonalitate expresivă, ca o binevenită evadare într-o fascinantă lume de sunete şi de imagini muzicale care pot oricând dezvălui adevăratele virtuţi ale claviaturii în alb şi negru... (Mirela Stoenescu)

      COMPONENTA:
      Marius Vernescu – pian,
      Vlaicu Golcea – Bas (1-3,5,6),
      Tudy Zaharescu – Baterie (1-3,5,6)

      Listă piese:

      1. Joke (Marius Vernescu) 5:39
      2. Yours is my heart alone (Franz Lehar) 10:13
      3. Dedicated to Betty (Marius Vernescu) 8:27
      4. Skylark (Hoagy Carmichael) 4:46
      5. 3 Days in Paris (Marius Vernescu) 9:22
      6. Autumn Leaves (Joseph Kosma) 6:16
      7. Here’s that rainy day (Jimmy Van Heusen) 7:08
      8. Doina (Marius Vernescu) 6:19

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.