Stralau este o mică biserică din secolul al XV-lea, una dintre cele mai vechi din Berlin, situată chiar pe malul râului Spree pe peninsula cu acelaşi nume, într-o zonă frecventată de turişti şi de berlinezi. Este un loc liniştit care îndeamnă la meditaţie şi contemplare şi care a influenţat muzica pe care am înregistrat-o aici. Când am decis să facem o înregistrare cu viola da gamba şi guitară acustică ne-a fost clar că ne doream o unitate de înregistrare mobilă într-o locaţie foarte specială şi ne-a luat destul de mult timp pănă am găsit această bisericuţă situată pe peninsula Stralau. Avea ambianţa naturală foarte potrivită caracteristicilor acustice ale instrumentelor. Am utilizat două microfoane Shoep într-un jecklin disk (disc fonoabsorbant utilizat pentru ecranarea parţială a microfoanelor la înregistrare) şi am poziţionat cu grijă instrumentele astfel incât să putem capta sunetul natural perfect balansat al instrumentelor cu coarde din cameră".
Albumul conţine 13 piese cu o durată de 54 de minute şi va fi editat în 300 de exemplare numerotate.
Olaf Rupp a început să cânte muzică improvizată ca autodidact de la vârsta de 12 ani, cu timpul dezvoltând o tehnică personală la guitară pe care o denumeşte "analog granular synthesis" sau "sonic pointillism". A susţinut numeroase concerte, inclusiv în România, şi a editat în nume propriu sau în colaborare cu alţi muzicieni (Lol Coxhill, Michael Wertmüller, John Zorn, Joe Williamson, Paul Lovens, Butch Morris, Tony Buck ş.a.) câteva zeci de albume.
Chris Dahlgren s-a născut la New York unde la vârsta de 6 ani a început să studieze violoncelul. Interesat de improvizaţie şi jazz şi negăsind înţelegerea necesară într-o şcoală dedicată numai muzicii clasice a trecut la studiul contrabasului şi absolvit în 1986 College-Conservatory of Music din Cincinnati şi în 2003 a obţinut M.A. în Composition and Experimental music la Wesleyan University. Din 2004 s-a mutat în Germania unde activează ca muzician şi predă la Institutul de jazz din Berlin. A scos mai multe albume solo sau în colaborare cu alţi muzicieni, două dintre ele la Soft Records, "Intelligence is all around" în 2010 şi "La margine de Bucureşti" în 2011.