Pasionat de etnologie și antropologie culturală, editor de carte, fotograf călător, conferențiar doctor la secția de Studii Culturale și Etnologie a Facultății de Litere a Universității București, prodecan al Facultății de Litere a Universității din București în domeniul coordonării programelor de studii din 2016, Cătălin D. Constantin este și coordonatorul celui mai recent număr al Revistei de Antropologie Urbană, cu tema Balcanii.
Cărțile lui Cătălin D. Constantin prilejuiesc călătorii dintre cele mai frumoase. Interesat de cărțile-obiect – acelea pe care le răsfoiești cu plăcerea dublă a bibliofilului și pasionatului de călătorii –, ele sunt gândite de la bun început să răsfețe ochiul. Cuprind între paginile lor, pe lângă fotografiile lui Cătălin D. Constantin, de obicei editor și fotograf, oameni interesați și pasionați de antropologie, istorie sau povești numai bune de ilustrat prin fotografii. Cum este, de pildă, istoricul Neagu Djuvara pentru Mănăstirile din Bucovina sau colectivul de peste 70 de autori pentru volumul Ferestre din București, Radu Anton Roman pentru Danube Delta sau Constanţa Vintilă-Ghiţulescu pentru volumul De la işlic la joben. Modă şi lux la Porţile Orientului, volume apărute la editura Peter Pan ART, editură care cultivă cu deosebire cartea-obiect.
„O piață de oraș e un rezumat. Istoric, arhitectonic, cultural, social. Într-o piață de oraș se văd bine și deodată toate straturile vieții omenești, ale vieții sociale. Piața orașului e, din acest punct de vedere, un spațiu privilegiat” ne povestește Cătălin D. Constantin, invitatul săptămânii 16-22 aprilie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Cărțile sale au 20% reducere, în limita stocului disponibil, exclusiv pe carturesti.ro.