Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Scoala de solomonie

      Scoala de solomonie

      Divinatie si vrajitorie in context comparat
      0.0 / 10 ( 0 voturi)

      Limba:
      Romana
      Data publicării:
      2020
      Editura:
      Tip copertă:
      Hardcover
      Nr Pag:
      616
      ISBN:
      9786067483628
      Dimensiuni: l: 20cm | H: 28cm
      Descriere

      Acest volum adună numeroase credinţe disparate ce conturează o profunzime de reprezentări consecvente ale vrăjitorului, văzut ca parte componentă a unui întreg sistem. Practici de divinație, de magie albă sau neagră, însoțite de instrumentarul tradițional și de agenții recunoscuți ai magiei sunt prezentate contrastiv, pentru a surprinde constantele gândirii umane. Cartea include informații detaliate despre divinația în Antichitatea greacă și romană, vrăjitoria antică, vânătoarea de vrăjitoare, istoria vrăjitoriei, nașterea vrăjitorilor, inițierea vrăjitorilor (inițierea fără sprijinul nemijlocit al unui reprezentant demonic, inițierea făcută de către un vrăjitor, inițierea involuntară, inițierea realizată cu ajutorul demonilor), dracul, mitologia Cărții, spiridușul, zborul, Sabatul, credințele legate de suflet, vârcolacii.

      „De ce o lucrare de demonologie consacrată vrăjitoriei? Cred că la această întrebare este uşor de găsit un răspuns, chiar şi în vremurile noastre. De la prezenţa din ce în ce mai familiară a anunţurilor publicate în cotidiene centrale de către «vrăjitoare» specializate în probleme spinoase ale omului contemporan, fie ele ghicitoare, descântătoare sau fermecătoare, pe care suntem tentaţi să le consultăm - deşi ne asigurăm noi înşine că nu credem în presupusele puteri supraumane cu care se împăunează - pentru a căpăta, totuşi, răspunsul dorit (de fapt aşteptat şi confirmat de multe alte informaţii), până la sondarea ştiinţifică, la fel de obstinantă, mai ales a viitorului, prin intermediul divinaţiei «clasice» (astrologie, cartomanţie, tarot, chiromanţie ş.a.), sau până la aplicarea magiei simpatetice în aceleaşi scopuri oraculare (să nu uităm nici de aprinderea furişă a unei lumânări în situaţiile de criză, care-i asigură omului un pic din liniştea mult visată), ocultată de forme mai mult sau mai puţin noi, aruncată într-un con de umbră de triumful «iresponsabil» al ştiinţei, magia contemporană cunoaşte şi astăzi, ca şi odinioară, forme surprinzător de bine conservate, ancorate într-un sistem de credinţe care găseşte încă explicaţii pentru multe din neliniştile noastre.”

      Antoaneta Olteanu

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.