Andrei Șerban a fost partenerul de discuție al Alisei Tarciniu la ediția din 28 aprilie a antiDotului, pe care o puteți revedea aici – au vorbit despre creativitate și despre cât de important este să-ți urmezi chemarea și visele. Deși nu mai are nevoie de vreo introducere, reluăm totuși câteva detalii despre unul dintre cei mai importanți regizori de teatru și operă din lume la ora actuală, cu o carieră remarcabilă în SUA, dar și în Europa, invitat și în Raftul autorilor români în perioada 29 aprilie - 5 mai pe carturesti.ro, din perspectiva autorului volumului Niciodată singur. Fragmente dintr-o galerie de portrete, apărut în 2021 la Polirom și a reeditării recente, tot la Polirom, a autobiografiei sale O biografie, ajunsă la a treia ediție.
Recomandăm, de asemenea, albumele bilingve de teatru, frumos alcătuite pe baza fotografiilor Mihaelei Marin.
Așadar, ca tânăr regizor absolvent al Institutului de Teatru din București, a fost invitat cu o bursă Ford la New York, la teatrul La MaMa, după care a studiat un an cu Peter Brook la Centrul Internațional de Cercetări Teatrale din Paris. A lucrat pe scene dintre cele mai prestigioase din lumea întreagă: Metropolitan Opera, Comedia Franceză, Operele din Paris și Viena, Covent Garden, Teatrul Național din Londra ș.a.m.d.
După 1989, a revenit în România pentru a conduce timp de trei ani Teatrul Național din București, unde a pus în scenă, printre altele, Trilogia antică, montată inițial la La MaMa, cu un succes internațional răsunător.
A fost șeful catedrei de actorie la Universitatea Columbia, a predat la diverse școli de teatru din lume, a fost nominalizat pentru Tony Awards și a primit numeroase premii și distincții, printre care Obie, „Mr. Abbott”, Elliot Norton for Sustained Excellence, Ordinul „Steaua României”, precum și numeroase premii UNITER.
Titlurile autorului în stoc pe carturesti.ro au cu până la 20% reducere în perioada campaniei, doar pe carturesti.ro.