Dacă în Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelstam (Art, 2013), ne avertiza Mircea Martin în 2013, „Bogdan-Alexandru Stănescu dovedește […] că știe să «citească» marea literatură. Nu e exclus să ajungă să o și scrie”, între timp, BAS se așază confortabil printre scriitorii români contemporani publicând, printre altele, volumul Copilăria lui Kaspar Hauser (Polirom, 2017), pentru care a primit în 2017 Premiul pentru proză în cadrul Premiilor Nepotu’ lui Thoreau, Premiul pentru proză al revistei Ateneu, în 2018 Premiul pentru literatură Radio România Cultural și Premiul Festivalului primului roman de la Chambéry, Franţa, iar în 2019 o nominalizare pe lista scurtă a Premiului European pentru Literatură), Caragiale. Scrisoarea pierdută (Polirom, 2019, colecția Biografii romanțate), volumul de poezii Adorabilii etrusci (Charmides, 2021) și Abraxas (Polirom, 2022).
Bogdan‑Alexandru Stănescu (n. 1979) este scriitor, eseist, traducător și editor. În cea din urmă calitate, coordonează minunata colecție Anansi. World fiction de la Pandora M. Dincolo de cărțile sale, cu BAS v-ați mai întâlnit în aprilie la #Cercul, în compania lui Marius Chivu și în iunie în DOR, în compania lui Bogdan Coșa.
Între 15 și 21 iulie, Bogdan-Alexandru Stănescu este invitatul săptămânii în Raftul autorilor români, perioadă în care titlurile sale în stoc pe carturesti.ro au 20% reducere.