Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă

      Mihail Vakulovski

      Daniil Harms, Victor Erofeev, Vladimir Sorokin, Frații Presniakov, Venedikt Erofeev, Mihail Kononov, Zahar Prilepin sunt autori pe care îi citim în limba română și gratie lui Mihail Vakulovski.

      Doctor în filologie, traducător de limbă rusă, Mihail Vakulovski a fost bine primit și premiat de critică încă de la debutul sau liric. A continuat să publice proză, teatru, critică literară, eseu, istorie recentă, cărți de interviuri și a devenit un autor tradus în engleză, germană, rusă, franceză, italiană, catalană, greacă și lituaniană.

      Dintre premiile primite, amintim: Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Nemuritor în păpușoi; Premiul Soros pentru poezie ; Marele Premiu Underground Literar pentru Management Cultural Performant; Premiul Underground Zona alternativă pentru Biblioteca Tiuk! ( revista Tiuk! și mișcarea literară din jurul ei se datorează lui Mihail și fratelui său Alexandru Vakulovski) ; Premiul pentru Traducere; Premiul Timpul pentru cartea de critică literară a anului 2010; Premiul de critică la Salonul Internațional de Carte de la Biblioteca Națională din Chișinău pentru Portret de grup cu generația „optzeci“ (Poezia); Premiul Interviuri culturale al Salonului Internațional de Carte din Chișinău 2012 pentru Zece basarabeni pentru cultura română; Premiul Proză – Noii Barbari pentru Biblidioteca, Premiul pentru Proză pentru anul literar 2015, oferit de Biblioteca Ștefan cel Mare, Chișinău; Premiul „Nichita Stănescu” la Salonul Internațional de Carte Chișinău, 2014, pentru "Riduri".

      Ultimul său roman, "Tata mă citește și după moarte" e croit pe tema copilăriei și a tatălui, tema care l-a fascinat, după cum mărturisește, pentru că "tații sunt mai neglijați în arta și, în plus, rezistă la mai multe încercări inclusiv literare".

      Mihail Vakulovski este invitatul săptămânii 18-24 iunie în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Cărțile sale au 20% reducere pe carturesti.ro în această perioadă.